Huurdersland heeft ook voor Pactum regiokantoor Arnhem haar herhuisvesting geregeld

Case

In vervolg op de succesvolle herhuisvesting van regiokantoor Deventer heeft Huurdersland ook de herhuisvesting geregeld van het regiokantoor Arnhem en hierbij de volgende resultaten behaald:

  • Passende huisvesting binnen de gestelde financiële kaders
  • Fikse korting op de huur
  • Een aanzienlijke investeringsbijdrage in het inbouwpakket door de verhuurder

Resume

Pactum Jeugdzorg is een organisatie voor jeugdhulpverlening, actief in
Gelderland en Overijssel. Pactum heeft drie regiokantoren; Deventer, Harderwijk en Arnhem. Eerder heeft huurdersland al voor het regiokantoor Deventer nieuwe huisvesting geregeld (zie casus ‘Pactum project Deventer’). De hierbij behaalde resultaten waren voor Pactum aanleiding ook de opdracht voor de herhuisvesting van regiokantoor Arnhem aan huurdersland te gunnen.

 

Het regiokantoor Arnhem was gehuisvest op twee locaties en met een totaal gehuurd oppervlak van 1.220m². Beide contracten konden in de loop van 2020 worden beëindigd. Aangezien het regiokantoor graag gehuisvest wilde zijn op één locatie en ook de kantoorruimte aanzienlijk naar beneden kon worden bijgesteld is een zoekopdracht uitgezet voor 500 tot 700 m² kantoorruimte met eigen parkeergelegenheid. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in de aanhuur van circa 675 m² kantoorruimte en 20 parkeerplaatsen in het pand “Ravelijn”, B.M. Teldersteraat 3 te Arnhem. Het zeer representatief kantoorgebouw is gelegen in het moderne en mooie kantorenpark “De Gelderse Poort”.

 

De huurovereenkomst kent een looptijd van 10 jaar met een breakoptie voor de huurder na de eerste 5 jaar. De gerealiseerde besparing, inclusief de investeringsbijdrage van de eigenaar in het inbouwpakket, komt over de eerste 5 jaar uit op circa 46%.