• Huur nieuwe kantorenlocatie in Amsterdam
  • Uitgebreide bereikbaarheidsanalyse
  • Sterke onderhandelingspositie gecreëerd

 

Resumé

In de krappe Amsterdamse kantorenmarkt heeft Huurdersland voor SMS-oncology bijna 1.000m2 optimaal bereikbare kantoorruimte weten vast te leggen tegen bijzonder aantrekkelijke voorwaarden. Door verschillende opties op cruciale punten tegen elkaar af te wegen en te waarderen, werd een sterke onderhandelingspositie gecreëerd die vervolgens ten volste is benut.

 

Case

In het najaar van 2016 is SMS-oncology, een full-service Contract Research Organization voor de ontwikkeling van innovatieve kankertherapieën, gehuisvest in 250m² kantoorruimte op het Science Park in Amsterdam Oost. Deze locatie voldoet echter niet meer aan de eisen van modern kantoorgebruik en kan de groei van het bedrijf ruimtelijk niet faciliteren.

 

De opdracht voor Huurdersland: vindt in de schaarste van de Amsterdamse kantorenmarkt een locatie die voldoet aan onze wensen en draag zorg voor het afsluiten van een juridische huurovereenkomst tegen de meest aantrekkelijke commerciële en contractuele voorwaarden.

 

Huurdersland heeft voor SMS-oncology een longlist van kantoorgebieden samengesteld en op basis daarvan een bereikbaarheidsanalyse uitgevoerd. Met als doel: vaststellen welke locaties onderscheiden zich in bereikbaarheid en reistijd voor zowel medewerkers als internationale cliënten.

 

De nabijheid van Schiphol, de uitstekende autosnelwegverbindingen en de snelle verbinding met de stad Amsterdam creëerden een voorkeur voor vestiging op Schiphol Oost. Door de daar aanwezige beschikbare kantoorruimtes op vitale onderdelen te wegen, voor- en nadelen in kaart te brengen en kosten inzichtelijk te maken, werd een sterke onderhandelingspositie verworven.

 

Huurdersland heeft vervolgens tegen uitstekende commerciële voorwaarden een huurovereenkomst afgesloten voor 960m² hoogwaardige turn-key kantoorruimte aan de H. Walaardt Sacrestraat 401 op Schiphol-Oost die op 1 augustus 2017 door SMS-oncology is betrokken. In deze overeenkomst zijn ook de afspraken met de eigenaar vastgelegd over de hoogwaardige renovatie van entree, trappenhuis, toiletten en gebouw gebonden installaties. Om de toekomstige groei van SMS-oncology niet in de weg te zitten, heeft Huurdersland ook afspraken gemaakt over eerste recht van huur, onderverhuur en eindoplevering.

 

Werkwijze Huurdersland

Samen met de opdrachtgever werken we programma van eisen uit dat als vertrekpunt dient voor de zoektocht naar locaties. Zijn er voorkeurslocaties bepaald, dan onderhandelen wij met de eigenaren om tot een commercieel en contractueel optimaal onderhandelingsresultaat te komen waarin de belangen van onze opdrachtgever centraal staan.

 

Philine van den Tol, Chief Executive Officer: “Our new office substantially increases the amount of work space we have and allows us to serve our clients even better. Huurdersland has been a very pleasant, pragmatic and extremely professional property adviser in this process.”