Huurdersland heeft voor Zorgorganisatie Vigo haar nieuwe hoofdkantoor in Nijmegen aangehuurd.

Kerkenbos 1023 in Nijmegen wordt vanaf eind 2020 het hart voor innovatie in de zorg. Zorgorganisatie Vigo, momenteel gevestigd in Zetten, krijgt hier haar nieuwe hoofdkantoor. Vanuit deze centraal gelegen werkplek gaan bestuur en zeven dochterorganisaties werken aan vernieuwing.

 

Vigo bestaat uit zeven organisaties voor jeugdzorg, geestelijke gezondheidszorg en forensische zorg, die nauw met elkaar samenwerken. Iedere dochterorganisatie werkt zelfstandig in de eigen regio voor specifieke doelgroepen. “Ons werkgebied beslaat een groot deel van Midden en Zuid-Nederland”, zegt bestuursvoorzitter Jolande Tijhuis. “Nijmegen ligt in het hart daarvan. Dat maakt het een goede locatie om elkaar te ontmoeten en samen te werken”.

 

De nieuwe huisvesting

Vigo heeft  Huurdersland ingeschakeld om haar te begeleiden bij de onderhandeling en contractvorming van de beoogde voorkeurslocatie. In goede verstandhouding met eigenaar PMC Invest B.V., haar adviseurs Reavas Vastgoed en Verbeek Bedrijfsmakelaars is er een betaalbare en duurzame huisvestingsoplossing gecreëerd  vanuit waar Vigo de gewenste vernieuwing van de organisatie vorm gaat geven.

 

De zorg verder brengen
Elkaar ontmoeten, samen leren en ontwikkelen zijn de belangrijkste functies van de nieuwe locatie. “Het wordt een omgeving waar we innovatie en verandering voor de hele Vigo-groep faciliteren”, zegt Tijhuis. “Het is onze ambitie om de zorg verder te brengen met de best passende behandeling voor mensen met psychische en psychiatrische problemen en bij opvoed- en ontwikkelingsvragen. Voor dat doel  richten we in Nijmegen werk-, inspiratie- en ontmoetingsplekken in. Hier werken we samen aan de ontwikkeling van nieuwe zorgconcepten. Digitalisering van zorg en techniek spelen daarbij een grote rol.”