De huurder is koning in Amsterdam!

De huurder is koning in Amsterdam!

Presentatie ORAM: Lunch with a view

Op vrijdag 25 april heeft Huurdersland een zeer interessante presentatie gegeven over de vastgoedontwikkelingen in Amsterdam. In aanwezigheid van 25 geïnteresseerde ORAM leden heeft Rommert Mulder beeld geschetst van de belangrijkste ontwikkelingen en kansen op de Nederlandse en Amsterdamse vastgoedmarkt. Onder de kop: ‘Alles wat een ORAM-lid moet weten bij het huren van of het verlengen van een huurcontract van kantoor- en bedrijfsruimte in Amsterdam’ kregen de aanwezigen een 45 minuten gastcollege over de kansen voor zakelijke huurders en de 5 gouden tips bij heronderhandelen, huren en het afsluiten van huurcontracten.

Grachtenpanden niet aan te slepen

In Amsterdam is het altijd bijzonder. Dat bleek ook nu weer toen Rommert Mulder van Huurdersland ons inzicht gaf in de Amsterdamse vastgoedmarkt. Want waar heel Nederland lijkt leeg te staan, is dat in Amsterdam natuurlijk niet zo. Althans, niet op de Zuidas en in de binnenstad. Daar wil iedereen wel huren en zijn respectievelijk de kantoorkolossen en grachtenpanden niet aan te slepen; er heerst schaarste. Op andere plekken staat er ontzettend veel leeg. En dat biedt kansen voor de huurder!

25 onderhandelpunten

De huurder is koning in Amsterdam, dat moesten we goed in onze oren knopen van Rommert. Maar dan moet je wel weten hoe je onderhandelt en waarop. De vraaghuurprijzen wordt namelijk kunstmatig hoog gehouden. De huurprijzen in de boekjes verschillen vaak in grote mate van de uiteindelijk gerealiseerde huurprijzen door middel van verstrekte maanden huurvrij en andere incentives. Deze intransparantie van de markt geeft een vertekend beeld van de werkelijke situatie. Er zijn daarnaast nog wel 24 punten waarop je kunt besparen en dat is zeker de moeite waard, want het vastgoed is na personeel vaak de hoogste kostenpost voor een bedrijf.

Contractvorming

Huurdersland adviseert verder haar klanten en alle huurders van Nederland om bij het afsluiten van nieuwe huurcontracten of bij de heronderhandeling van bestaande overeenkomsten gebruik te maken van de huurdersvriendelijke modelhuurovereenkomst. De standaard gebruikte huurovereenkomst in Nederland is de ROZ, dit is in de basis een zeer huurdersonvriendelijk huurcontract waarin alle bepalingen in het nadeel van de huurder zijn opgeschreven. De huidige huurdersmarkt biedt gelukkig voor de huurder goede mogelijkheden om naast uitstekende commerciële uitgangspunten, ook uitstekende juridische afspraken uit te onderhandelen!

Heerlijke lunch, geweldig uitzicht

Naast een goede spreker en een mooi uitzicht, is een lunch een cruciaal ingrediënt voor Lunch with a View. Die werd verzorgd door ORAM-lid Van Laar Catering en was perfect. ORAM kijkt terug op een geslaagde eerste Lunch with a View bij ORAM. Dat belooft wat voor het komende jaar. Voor de foto’s klik hier.

Interesse?

Heeft u de presentatie niet kunnen bijwonen maar wilt u wel weten waar de kansen voor u als zakelijk huurder liggen? Neem voor vrijblijvende informatie contact met ons op (020-7712683). Wij informeren u graag!