Huren

Waarom advies bij het huren van kantoor, winkel of bedrijfsruimte?

In de vastgoedmarkt voor kantoorruimte en bedrijfsmatig vastgoed staat het voordeel aan uw kant. Het aanbod in Nederland is enorm, de vraag is gering (op een aantal specifieke locaties na). Vakkundig onderhandelen levert direct geld op.

 

Een geschikte kantoorruimte vinden, is niet eenvoudig. De juiste keuze wordt bepaald door de ligging, de kwaliteiten van het pand en de condities waaronder u huurt. De locatie, bereikbaarheid en technische faciliteiten zijn belangrijk, net als de mogelijkheden om snel en eenvoudig de ruimte te kunnen aanpassen aan de grootte van uw organisatie.

 

Minstens zo complex is de onderhandeling over een zakelijk huurcontract. Wie een contractvoorstel volgens de ‘Huurovereenkomst op basis van het standaardmodel van de Raad voor Onroerende Zaken(ROZ) 2015’ krijgt voorgeschoteld, verwacht iets goed in handen te hebben. Helaas is dat niet zo: deze zogenaamde ‘ROZ- huurovereenkomst’ is volledig gericht op het belang van de verhuurder, niet op uw belang.

En dan is er nog de commerciële component: het huuraanbod van bedrijfsruimte overstijgt op de meeste locaties in Nederland de vraag waardoor de huurprijzen zijn gedaald. Dat biedt veel onderhandelingsruimte op het gebied van huurvrije periode, huurprijsverlaging, investeringsbijdrage, verhuisvergoeding et cetera. Dat maakt het mogelijk uw kosten aanzienlijk te verlagen en huurdersvriendelijke contracten af te sluiten.

 

Huurdersland is de aanhuurmakelaar bij uitstek en beschikt over de vereiste deskundigheid om u objectief te adviseren.

 

Huurdersland onderhandelt als gelijkwaardige partij met kennis van zaken over de commerciële voorwaarden en heeft de juridische kennis om tot een huurcontract te komen waarin uw belangen gewaarborgd zijn.  Huurdersland heeft een onafhankelijke positie, want wij werken uitsluitend voor huurders.

Waarom Huurdersland laten onderhandelen?

Kostenbesparingen oplopend tot 20% of zelfs 40%

Actuele juridische en commerciële kennis van huurcontracten

Actuele kennis van de nationale en lokale vastgoedmarkt

Met Huurdersland als mediator is uw relatie met de verhuurder/eigenaar gewaarbord

Contractonderhandeling gericht op de hele huurperiode

Prestatie gerichte beloning

Uiterst tevreden klanten