Oplevering

Bij de oplevering en sleuteloverdracht van het gehuurde maakt u samen met de eigenaar en/of beheerder van het object een rondgang door het gehuurde en wordt er een proces verbaal van oplevering opgesteld. Het is zaak om tijdens de rondgang zeer kritisch naar eventuele gebreken en tekortkomingen van een ruimte en het inbouwpakket te kijken. Werken de ramen naar behoren, doet de verlichting het, werken de radiatoren en zijn er geen grote beschadigingen aan muren, deuren of vloerbedekking te bekennen.

 

De geconstateerde gebreken dienen te worden omschreven in het proces verbaal alsmede een tijdspad waarbinnen de eigenaar deze gebreken hersteld. Vaak worden er door de eigenaar bij de oplevering nog foto’s van het gehuurde genomen die de staat van het gehuurde bij de aanvang vastleggen.

Hoe het object wordt achtergelaten bij vertrek is daarbij afhankelijk van de contractueel gemaakte afspraken. Moet het leeg opgeleverd worden of teruggebracht in de oude staat? Het komt regelmatig voor dat een huurder bij afloop van het huurcontract alles moet verwijderen wat hij in het gehuurde heeft geïnvesteerd en aangebracht omdat het object, conform contract, in oude staat hersteld dient te worden. Dit brengt hoge onvoorziene kosten met zich mee. Bij het afsluiten van een huurcontract is het aan te raden om in de bijzondere bepalingen van de huurovereenkomst op te nemen dat het gehuurde ‘als dan’ mag worden achtergelaten en overgedragen. ‘Als dan’ betekent dat huurder geen werkzaamheden of wijzigingen bij het verlaten van de kantoorruimte hoeft uit te voeren, zie ook wederoplevering.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Categorieen: Beëndiging huur, Huren
« Terug