Opzegtermijn

De opzegtermijn is de termijn die u als huurder moet aanhouden om tot een rechtsgeldige huuropzegging te komen. In de standaard huurcontract bedraagt de opzegtermijn 12 maanden voor de einddatum van een huurperiode. Wilt u opzeggen? Verstuur de opzegbrief aangetekend, met bewijs van ontvangst en verzending. Het enkel sturen van een e-mail aan de beheerder is helaas (nog) niet rechtsgeldig. Vaak ligt de uiterste opzegdatum 12 maanden voor afloop van uw huurtermijn. Wees hier zeer alert op, want anders zit u met de standaard stilzwijgende verlengingstermijn weer voor 5 jaar aan de huur vast. Een concept opzegbrief vindt u hier.

 

Voor het opzeggen van de huur voor een detailbedrijfsruimte of van een kantoorruimte, gelden verschillende regels:
Detailbedrijfsruimte: termijnbescherming is nauw gekoppeld aan opzeggingsbescherming. Beide partijen mogen de huur pas opzeggen na iets minder dan vier jaar, een jaar voor het einde van de eerste huurperiode. Dit doet u per aangetekende brief of per deurwaardersexploot.
Kantoorruimte: dit is afhankelijk van het contract dat u heeft afgesloten. Daar staat in wat de opzegtermijn is. Meer informatie over dit onderwerp leest u hier.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

« Terug